neděle 14. září 2014

Kanic je nanic :) až žije rock'n'roll

Dnešní den byl plný zvratů. Vezmeme si to po pořádku...

Cestou k bázi si všímám nápisu na desce "whale watch" - velrybí výlety, - ... dnes špatné počasí.
To neznačí nic optimistického. Jedna věc je sedět ve vlnách na prkně,  jiná věc je mihotat se ve vlnách v malém zodiaku. Vyrazili jsme na lokalitu, kde měli býti dva staří obyvatelé, pan a paní Kanicovi. Bohužel tam byl tak silný proud, že divemaster navrhl pro ponor novou lokalitu. Přejeli jsme tedy do "Kuchyně" což je portugalský název místa, jen kousíček vzdáleného od přístavu kotev.

Naprosto luxusní ponor! Hloubka 17m, čas 42m,  A vynořil jsem se se 70bary, naprostá paráda... A co víc, Gruppera jsme nakonec viděli také a k tomu spoustu jiné mořské fauny, barakudy... a ... no já vyfotím raději tu ceduli s rybami :)

Na houpavost zodiaku si pomalu začínám zvykat, jako jediný jsem si zapomněl vzít něco proti mořské nemoci. Nebylo to tedy úplně ono, ale znatelně lepší než včera.

Odpolední ponor jsme vzhledem k nepřízni počasí (dnešek má být do počasí ve smyslu mořských proudů nejhorší) zrušili. Společně s Janičkou, Pepou, Lenkou a Lukášem jsem zaběhli do místního supermercado - C4 (ano pochopili jste správně Carrefour) a nakoupili "něco" na grill. Parrot-fish, mořského vlka a pražmu. Chvíli jsme dumali nad murénou... paní nás upozornila, že to není úplně nejlepší volba na grill, Spíše je lepší na smažení - ale i na ní časem dojde, ryby jsou tu extrémně levné.

Jinak jsme odpoledne strávili relaxem.
Po večeři nám Vláďa zazpíval ty největší světové hity od Elánu a jiných skupin. Zkrátka jsme si dali půlhodinku zpěvem - fajn atmosféra.

Zítra máme jeden ponor polovina ráno, polovina odpoledne. Určitě Vás zajímá, jak vyplníme volný čas...
Tak to si nechám zase na zítra.

Moc se omlouvám za absenci fotek, ale prostě nechce se mi tu sedět u PC a sázet sem fotky. Tak prosím o trochu trpělivosti.

Pohodový večer, krásnou noc či pohodové ráno... zdravím všechny z večerního Azorského přístavu, ozvučeného šuměním moře a piano hudbou, kterou nám tu pouští  dý džej Lukáš .. a je to prosté úplně liricko-epická chvilka ..

Je to zkrátka super.


Žádné komentáře:

Okomentovat