sobota 13. září 2014

Kaverny, Kotvy a Kanicové

Dvouhodinový časový posun se nejvíce projevuje na ranním vstávání. Být vzhůru už od 6 není zrovna výhra v loterii, jinak ale krásné slunečné ráno.

Báze Esprit Azul, je taková menší plechová stavba, v přístavišti. Rozhodně se nenechte odradit vzhledem. Personál je velmi příjemný a teplá sprcha a čistý záchod, to je zkrátka po ponoru k nezaplacení.

I. Ponor: Arcos da Caloura

Vyrážíme zodiakem. Zodiak, pro ty Vás, kteří neví, je nafukovací gumový člun. Potápěči sedí po bocích pak jen nasadí ploutve, výstroj a po zádu hop do vody. Z přístavu je to na kaverny asi půl hodiny. Jsou docela vlny, loď se houpe, pálí slunce. Doposud se mi nikdy na lodi špatně neudělalo, ale tentokráte Neptun nasadil těžký kalibr. No nic už jsem ve vodě je mi dobře.

Tato lokalita je plná kavern, jeskyněk, malých i velkých ryb. Zkrátka je tu živo. Kdo by neviděl rybu tak je buď slepý nebo má zamlženou masku. Krásný ponor 17m, 39min.

Návrat na loď je pestřejší, Janičce vlny nedělají dobře, zkrátka Neptun vs Janička 1:0. Postupně se přidávají další lidé ... no nebudu se chvástat, také jsem přikrmil mořskou faunu. Zkrátka jednou ta zkušenost přijít musela.

II. Ponor: Baixa das Ancoras

Po obědě jsme se vydali do starého přístaviště, kde jsou utopené velké kotvy. Asi 10min od přístavu. Poměrně pěkný ponor, 20m, 36min, dobrá viditelnost. Konečně jsem vzal sebou i kameru. Poučení dne: vždy si dát tu práci a kameru usadit do pouzdra rovně, protože pod vodou to zkrátka nezachráníte a to tlačítko nefunguje. Zítra bude video lepší :)
Pod vodou kanickové, hejna sardinek, Jéža zahlédl i chobotnici. Zkrátka vydařený ponor.

Uvidíme co přinese zítřek.
Dnes už žádný trek nestihneme takže hurá na večeři.

Dnešní Pepův bonmot: "Musím žrát zdravě, nechci v padesáti zakukat..."

Žádné komentáře:

Okomentovat